03 június 2010

Kisebb elkeseredés

Ma elég mély ponton voltam. Hasonló gondolatok kavarogtak bennem, mint a minap Tinci-ben. Persze  "könnyű" volt tanácsot adnom, de amikor az ember saját bőrén tapasztalja a negatívumokat, akkor bizony felmerül a kérdés: MI ÉRTELME???????
A kommentelésről nem beszélek, azt már jó pár blogon kiveséztük, ez már nálam sem mindig téma. Tudom, lehetetlenség mindig mindenhova írogatni. Ezzel nincs is semmi baj.
DE PÉLDÁUL, mi értelme annak, hogy felajánlom kisorsolásra az új készletemet, egy komment szükséges hozzá, de a kutyának sem kell (persze tisztelet a kivételnek, az meg úgy is erősíti a szabályt)
Nos talán benne van a pakliban: rossz a készlet, színek, elemek, stb. vagy esetleg pont ezen a napon senki sem kattintott rám, bár ennek az esélye is lehet egy a millióhoz.
Szóval elgondolkodtam egy kicsit a dolgon. Bár vannak körülöttem jó páran akiknek adok a véleményükre, sőt...De valahol még sem értem miért van ez? Nem vagyok időmilliomos. Ezek szerint mások sem. És az is biztos, ha magamból indulok ki, mindenkinek vannak kedvenc blogjai, ahova ír, kommentez, még ha csak pár szót is. Én legalábbis megpróbálok a kedvenceimnek jelezni, hogy igen itt vagyok olvaslak, megnézlek. Kiváncsi lennék, másoknál ez hogy működik. Nyilván szövődnek barátságok, mint nálam Esztivel és Judittal, sőt mondhatom Brigit is talán. És figyelemmel kísérjük egymást, ha éppen nem msn-en, de a blogon keresztül mindenképp. És jó érzéssel tölt el, ha pár szóval is de jelzik, hahó itt vagyok, látlak, olvaslak.
És így jutottam el idáig, hogy megdöbbentett ez az érdektelenség. Esetleg talán bennem van a hiba... Nem tudom. Kicsit összezavarodtam. Nincs összeesküvés elméletem és kérlek ne bántódjatok meg a következő kijelentésemen, de lehet hogy  nem... izé, hogy is mondjam...szóval lehet, hogy nem nyalizok  ide-oda????Aki ismer az tudja, ami a szívemem a számon, de nem bántok meg senkit sem soha egyetlen egy kommenttel sem, mert az nem helyén való, lefikázni mást nyílvánosan....még ha az ember fiának ilyesmi véleménye is létezhet. (persze privátban az ember veheti a bátorságot, ha akarja.) És csak azért nem nyalizok, hogy jópofának tűnjek.. De lehet, hogy ezt kellene és akkor ez a bejegyzés meg sem születik.
Tehát kedves olvasóim... Akinek nem inge, kérem ne vegye magára!!!!!!!!!!! És még véletlenül sem gondolok egyetlen egy személyre sem, pusztán általánosság amit írtam. És még véletlenül sem sajnáltatom magamat, felnőtt ember vagyok, túl esek majd ezen is, mint minden máson. És azt is tudom, mások is járnak néha hasonló cipőben. De ez akkor is szomorú...legalábbis számomra.....

És ekkor...

Láttam Ányi blogján az új bejegyzést, egy szuper családi fotókkal teletűzdelt oldallal, ami majd egyszer egy fotókönyvben fog szerepelni. Ééééééééééééééééééés felfigyeltem egy kékes pacára...Juppijéééééééééé az enyém és még egy elem az én készletemből. Mennyire jó érzés töltött el, igen van valaki (no meg még jó páran) aki igen is értékeli a munkámat. Igen. Most már megint úgy látom,  van értelme. Köszi. Ányi.

Ja és mielőtt valaki nagyképűnek vélne, tudatom, hogy tudom, hol a helyem. Tudom, hogy nálam ezerszer jobb szkrepperek és tervezők vannak és lesznek is, de mégis bánt az az érdektelenség, ami körülveszi a blogomat. Ezért kerekedett ez a kis személyes írás.

Azért mindenkinek szép napot, vagy jó éjszakát!!!!!

És köszi, hogy benéztél!!!!!!!!!!!!!!

8 megjegyzés:

  1. Timo, nem is tudom, mit írjak, amivel cáfolhatnám a leírtakat. Együtt érzek veled, és sajnálom, hogy így érzel. Ha az ember érzékenyebb időszakban van, jobban felveszi ezeket a dolgokat. Nekem is voltak ilyen jellegű mélypontjaim, de csak másoknak panaszkodtam el :) Nem hiszem, hogy az lenne a baj, hogy nem "nyalizol" -- akinek ilyesmire van szüksége, az jobb is, ha nem a barátod.

    Őszintén szólva, nekem vissza kellett lapoznom, és megnéznem, melyik készletedet ajánlottad fel, mert nem láttam. :( Megnéztem én azt a bejegyzésedet, de sikerült elsiklanom a szövegnek azon része felett, ami erről szólt. Talán ha vmilyen módon jeleznéd a címben, ill. a szövegben, hogy megnyerhető a készlet... (őszintén szólva az ilyen bejegyzéseket a legkedvesebb tervezőimnél sem mindig olvasom el :( Shame on me!) A OKC-odat olvastam, de letettem róla, mert olvastam, hogy vannak kötelező galériák, ahol nem vagyok regizve :(

    Na, nem is magamat akarom mentegetni, inkább csak szeretném, ha egy kicsit más szögből is látnád a dolgokat. :)

    VálaszTörlés
  2. Hát, tudom, hogy picie vagyok ide írni, csak az bátorít fel, hogy egyszer volt alkalmam az egyik készleteddel megismerkedni.. :) Tulajdonképpen sajnálom, hogy tegnap nem fejeztem be a képet, amit elkezdtem (nehezen megy ám -időhiány) de pont a Te készleteidet (a türkizest is) használtam. Ja, és Krisssz könyvkészítős galériájában az aktuális kihívások között ajánlott Juma, mint egyik kedvenc designer-t! ;)

    VálaszTörlés
  3. Sajnálom, hogy ez a bejegyzés megszületett :(( Nem kellett volna tényleg, mivel klasszak a munkáid, én nagyon élvezek velük dolgozni, talán látszik az oldalaimon is. És nem "nyalizás" miatt. Több nagy galériában is tapasztaltam már én is, ha nem kommentelek, akkor nekem sem írnak, hacsak nem valami extra kihívót alkotsz, de még lehet akkor sem.
    Bánt engem is nagyon - és ezt tényleg így gondolom - hogy nem tudom rendesen végignézni a galériákat, blogokat, kommentezni. Gyorsan végignézem őket és már csinálom is tovább amit kell, legyen az éppen megjelenő készlet, munka vagy bármi más :( és ez bánt engem is :(
    Mindenesetre én nagyon örülök, hogy szuper kis csapatod tagja lehetek! Büszke vagyok rá nagyon :) ;) ( irulok-pirulok )

    VálaszTörlés
  4. Timo, bocs, hogy nem írtalak ki a felhasznált elemeknél, de magam sem bírom nyomon követni, annyit teszek bele 1-1 ilyen oldalba. De remélem, annál nagyobb volt az öröm, hogy felfedezted. Amúgy megértelek azzal kapcsolatban, amiket írtál, úgy látszik, ez egy ilyen közösség. Az xszemes csajoknál SOHA, SENKINÉL nem fordult elő ilyen jellegű bejegyzés, itt meg többeknél is. Sajnálom.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon sajnálom, hogy most ilyen negatív érzelmek kavarognak Benned, drága Timi.Hidd el, én teljesen átérzem a problémád.Én csak azt mondom, bízz magadban, a készleteid csodásak, nagyon jó velük alkotni.Azt hiszem, adhatsz a véleményemre, hiszen nekem aztán van tapasztalatom készletek terén. A Tieiddel nagyon klasszul lehet bánni, szépek az oldalak, amik belőlük születnek.
    De hát igen, a reklám.... Az sajnos ebben a scrapbookos közösségben nagyon kell.És itt nem csak a magyart értem.Nem hiszem, hogy ez nyalizás, de meg kell próbálni helyezkedni. Sok kezdő tervező csinálja például azt, hogy figyeli a DST-t és azoknak, akiknek megtetszik a galériája, ír egy privit, amiben meghívja a csapatába. És sokszor látom, hogy nagy nevek is igent szoktak mondani. És ha egy ilyen nagy név oldalt készít a készletedből, azt rengetegen megnézik.Bár már elgondolkoztam azon is, hogy ha már mindenki CT tag itt-ott, akkor ki vásárolja meg a készleteket??? na mindegy, ez egy másik téma.
    Reklámozd magad, ahol tudod, kérd a CT tagok segítségét is, és meglátod, el fog jönni, amire vársz.És a blogcím nagyon fontos, ha benne vannak a Win és Freebie szavak, többen kattintanak oda.
    Még egyszer hangsúlyozom, nagyon tehetséges tervező vagy!!!!!

    VálaszTörlés
  6. Szia Timo!

    Sajnálom, hogy így érzel. Én szeretem a készleteidet, a nyereményre is ezért jelenteztem. Folyamatosan figyelemmel kísérem a bejegyzéseidet.
    És akkor most én is ország világ elött bevallom, ami bánt. Kezdő lévén tudom, sokat kell tanulnom még, de vettem a bátorságot és jelentkeztem hozzád CT tagnak. Kétszer is. Sajnos a mai napig nem jött válasz. Engem ez keserített el. Tényleg több napig rágódtam rajta, hogy merjem-e. Aztán barátnőm bátorított, tényleg mit veszíthetek, legfeljebb nem sikerül. Nem tudom mi a szokás, hiszen ezekben a berkekben tényleg új vagyok, de legalább egy nemleges választ, ha nem felelek meg, legalább annyit vártam volna.
    Az OKC-ra már nem küldtem el a jelentkezésem ezek miatt. :(

    VálaszTörlés
  7. Ide is írok! Aki belevágja a fejszéjét egy ilyen nagy dologba, mint te, annak bizony rögös az út. Kishazánkban főleg! Szerintem... Beszélgettünk már erről sokat, többen írtunk erről nyilvánosan több írányból megközlítve a témát, tudjuk a visszhangokat is, látjuk a galérákat is. Én azt javasolom neked, hogy találd meg a saját körödet, mind CT-ben, mind közönségben, mind felületen. A Scrapinsider-nél már van múltad, nem tudom az e a te helyed, én nem ismerem annyira. Te arra törekedj és úgy válogass segítőket, hogy ott aktíívak legyetek, és elsöprőek, ahol van erre közönség. A magyar piac kicsi, én így gondolom, írom ide is, kevesen vásárolnak. Azért mert magyar egy tervező, és nem beszélek nyelvet, még nem biztos hogy jelentkeznék hozzá CT-be. A CT-hez olyan oldalak kellenek, amik megállják a helyüket nemzetközi szinten is, olyan alkotók, akik hozzá tudnak tenni.

    VálaszTörlés
  8. Jaj, Timo, nagyon sajnálom, hogy így érzel és, hogy ennek a bejegyzésnek meg kellett születnie. :( Teljesen megértelek, bár látod én se vagyok időmilliomos. 4-én írtad a bejegyzést és most olvasom csak, de ez olyan írás amire nem tudok nem reagálni és olvasás után menni is tovább. Sajnálom és ne haragudj, hogy én (is) csak ritkán hagyok nyomot magam után, pedig a készleteid nagyon tetszenek, a ct tagjaid inspiráló oldalakat készítenek belőlük mindig, de amikor van is freebie-d vagy OKC-d egyszerűen időm nincs alkotni is belőle, így jelentkezni sem jelentkezem...borzasztó ez az időhiány és nem hiszem, hogy valaha is jobb lesz etéren a helyzetem.
    Borzasztóan foglalkoztat engem is ez a dolog, hogy van e értelme, bár én a rögös út nagyon elején járok és nem is igazán vagyok benne biztos, hogy menjek e tovább, de megpróbálom. Azt ezalatt a kis verseny alatt én is tapasztaltam, hogy a freebiek-re mindenki ugrik, max nem csinál belőle semmit sem. A vásárlás meg a magyar közönségnél...hát...tényleg inkább külföldre kell koncentrálni, ahol csak lehet hirdetni magad. Az eladásokból azért láthatod érezheted mennyire viszik, mennyire kapós egy egy készlet és ez adjon erőt, vagy irányt neked. Úgy érzem ez a scrapbook iszonyatosan nagy iparág kis világunkban, mind a digi, mind a hagyományos és csak az boldogul, aki ott van, aki közösséget épít maga köré, facebook, hírlevelek, DST stb, és merni kell, bátran megszólítani olyanokat akiknek az ismeretsége téged előrébb lendíthet és ez nem nyalizás!!! Nálam hobbinak indult az egész, de már most látom, hogy kemény meló lesz nagyon és nem könnyű ismertté válni és annak is maradni.
    Timi én csak azzal tudlak bátorítani amivel engem is bíztattak, hogy bízz magadban, mert ügyes és tehetséges vagy!

    VálaszTörlés