14 december 2010

Egy kis helyzetjelentés...rólunk:D

"Van valami szürreális abban, ahogy egy kis talpacska vándorol a köldököd körül (és valami borzasztó az éjszakai könyöklésben). Most, hogy a kisbabád szép és nagy és mozgékony, valószínűleg a legváratlanabb helyzetekben és helyekre tud egy-egy rúgást elhelyezni. Úúúú. Ez most borda volt.

Ha hirtelen rázkódást érzel a babád valószínőleg csuklik. Vagy csak tánclépéseket gyakorol, de ennek kicsi a valószínűsége. Ha pozíciót váltasz, teszel egy sétát vagy hideg vizet esetleg dzsúzt iszol a legaktívabb gyerek is jó eséllyel abbahagyja egy kis időre a mocorgást. Az is megoldás, ha közlöd vele, hogy ha még egyszer megrúg, akkor bemész és kiállítod 2 percre. Ok, ettől nem fogja abbahagyni, de téged mentálisan megnyugtat, hogy maradt némi kontrollod felette. Egy pár hónap múlva úgyis egy izgő-mozgó Karate Kölyök fog rohangálni körülötted a teljes atlétikai skálát kipróbálva, persze megállíthatatlanul. És persze örülj neki, hogy nincs bent elég hely egy komolyan kivitelezett forgórúgáshoz a bordáid közé."

A babád most még teljesen aktív odabent, de ezeknek a napoknak nemsokára vége és elkezdi felvenni a születési pozíciót.

Mind te és a kisbabád ezekben a hetekben komoly súlynövekedést produkáltok, körülbelül heti fél kilót, amelynek feléért őt terheli a felelősség, hiszen a következő 8 hétben meg fogja duplázni a súlyát.

Hogy mit is csinálhat most ott bent? Hét pislog, körbe-körbe nézeget, megragad dolgokat, arcokat vág, valamint gyakorolja a légzést és a pisilést, és figyel mindenre ami körülötte történik - pontosan úgy, ahogy a születési utáni első három hónapban fogja, csak most még közönség és vakufény nélkül.

Ha a babád érzett némi késztetést arra, hogy hajat növesszen, akkor az már majdhogynem tökéletesen sikerült neki.

A hét végén súlya megközelítőleg 1.8 kg és 43 cm-es."
 
Idézet innen.
 
Jó éjt mindenkinek, most megyek, mert
tényleg egy talpacska lehet a bordáim között....:D:D:D:D:D
 
 

7 megjegyzés:

  1. De jó! Nosztalgiáztam kicsit, köszi! Kitartást a harmadik trimeszterre és persze sok-sok örömet kívánok! :)

    VálaszTörlés
  2. Ez annyira helyes!! Már igazán nincs sok hátra, sok örömöt ehhez az időszakhoz is, tök jó dolog a babavárás:) És milyen izgi, hogy milyen is lesz:)
    Nagyon várom majd a fotókat:)

    VálaszTörlés
  3. Örömteli pillanatokat erre a kis időre:) Olyan jó pocakosnak lenni :)) egy kicsit így most én is nosztalgiáztam ;)

    VálaszTörlés
  4. Csodás lehet! Irigyellek kicsit :)
    Pihenj és élvezd ezt a valóban gondtalan időszakot :)

    VálaszTörlés
  5. De jó volt ez a helyzetjelentés! Köszönöm a lehetőséget, hogy én is visszaemlékezhessek álltalad, mikor anno én is másodszorra éltem meg e csodát. Jó dolog ez, persze kihívás is (a nagy játékait este felszedegetni négykézláb végigmászva a lakáson, vagy kifejleszteni a „lábujjaimmal felemelem a kisautót, csak hogy le ne kelljen lehajolni” technikát) Szuper! Sok örömöt, egészséget NEKTEK!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  6. Már akartam is kérdezni,mi újság Veletek,de gondoltam ha akarod,úgyis írod!Nagyon édes ez a kis szösszenet,jó volt olvasni,ilyenkor még jobban előtör belőlem a vágy,de nekem már meggondolandó ebben a korban.További jó egészséget,rugdalózásokat kívánok!

    VálaszTörlés