04 január 2011

35. hét


35. Terhességi hét

"Most, hogy közeleg a kiírás napja, valószínűleg kezdesz egyre idegesebb lenni és másra sem tudsz gondolni, csak a szüléssel járó fájdalomra. Azt javasoljuk, hogy az "Aúúú" helyett az "ooooh" járjon az eszedben, amikor majd megpillantod a babádat.

Amire gondolsz:

"Vajon bevihetem-e a cuki köntösömet a szőrös papucsommal a kórházba vagy hülyének fognak nézni?"

A tested

A babád teljesen átvette az uralmat a tested felett. Az elmúlt  pár hónapban rutinosan és hihetetlen hatékonysággal rúgta, nyomta és pöckölte el belső szerveidet az útjából. Bármelyik nap dönthet úgy, hogy áttolja a szívedet a jobb oldalra, hogy több helyet csináljon magának. (nem fog így tenni, de jobb ha tudod, hogy a szíved már az övé)

A terhességed előtt a méhed az öklöddel megegyező méretű volt és tökéletesen passzolt a medencédbe. Jelenleg a mérete egy görögdinnyével vetekszik és egészen a bordádig ér.

A terhesség ezen időszakában az összes véred a köldököd felé áramlik a szó szoros értelmében. Közel 1/6-a a tested teljes vérkészletének a méhed körüli erekben található. Egyszóval ezért érzed a fejed mostanában olyan - hát hogy is mondjuk - könnyűnek...

Ezzel a héttel kezdődően hetenként kell majd az orvosodhoz járnod. Minden héten könyörögni fogsz neki, hogy mondja meg pontosan, mikor érkezik már a baba. Sajnálatosan az ő tippje legalább annyira pontos mint a tiéd. Egészen a méhszáj tágulásáig senki nem tudja megmondani mikor dönt úgy a gyermeked, hogy elkezd megszületni. (kivéve persze, ha a programozott szülésed lesz valamilyen okból)

A babád

Ezen a héten az utolsó simítások történnek a mini-mesterműveden. A babád mozgása sokkal egyenletesebb lesz és akár megkezdheti a nagy bukfencet is a méhedben, hogy a szüléskor a feje legyen a szülőcsatorna felé.

A kis karate-kölyköd nem vesz vissza a rúgások számából, hiszen egyre szűkebb neki a pocakod. Egyre több csavaró, nyújtó és görgő mozgásokat fogsz érezni, természetesen a rúgások és a döfések mellett. Az extra zsírréteg most adja meg azt az édes kis gödröcskéket a könyökön és a térdeken. A mája elkezdi feldolgozni a teste számára nem hasznosítható anyagokat. Csak hogy tudd minek köszönheted majd az első csomagot a pelusba.

A körme folyamatosan nő, mire megszületik, már akár vághatod is.

A súlya jelenleg körülbelül 2.5 kg, és 45 cm magas.

Az életed

Ha éppen nem a "kicsit beijedtem a szüléstől és a fájdalomtól" szakaszban vagy, akkor valószínűleg hihetetlen bátor vagy, vagy hazudsz. Azoknak aki félnek üzenjük, ez teljesen normális, de nem te vagy az egyetlen nő a földön aki szült vagy szülni fog. Még ha nem is tűnik úgy, de a nők évezredek óta így hozzák világra az utódot, a legtöbbjük orvosi segítség és fájdalomcsillapítás nélkül. A legjobb dolog amit tehetsz, hogy utánanézel a dolgoknak és mindent megtudsz a vajúdásról és várható eseményekről.

Tölts egy kis időt olyan nőkkel, akik már átestek ezen - valószínűleg el tudják oszlatni a félelmeid nagy részét. A nők nagy része a szülés után 2 héttel már nem tudja felidézni a fájdalmat, csak beszélni tud róla.

Nézz utána mikor kell bemenned a kórházba. Ha túl korán mész be, haza fognak küldeni és az fárasztó.

Tervezd meg az utat a kórházig. Tudjuk, hogy tudod, hogy hogyan kell bejutni, de speciális esetben jól jön egy másik útvonal, pl. ha megvadult jegesmedvék ostromolják a felújított Szabadság-hidat és emiatt nem tudsz rajta átkelni."

Idézet: innen 

Szép napot, estét mindenkinek!!!


4 megjegyzés:

  1. Izgalmas napok következnek. További szép babavárást. :)

    VálaszTörlés
  2. Megvadult jegesmedvékre remélhetőleg nincs nagy esély, a többi meg megy magától.:) Persze utólag könnyű ilyeneket mondani. Én is izgultam mindegyiknél:) Gondolok rád:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon izgulok érted! Milyen jó, hogy már ilyen kevéske van vissza, nem? Várjuk a híreket :) Kívánom, hogy minden jól alakuljon :)

    VálaszTörlés
  4. Hallgass a szívedre, az nem fog változni! Egy anya teste csak másodlagos - legalábbis egy ideig -! Nemsokára két gyermekes anyuka leszel! Szívből kívánom számotokra a boldogságot Timi!:-)

    VálaszTörlés