18 november 2011

Második nekifutás...fotókönyv, már majdnem kinyomtatva:)

Végre készen lett, legalábbis digitális formában az első fotókönyvem. 20x20-as méretben készül el.
Mindig is "irigykedve" néztem, mások csodás albumait. Szájtátva nézegettem a sok-sok remekművet, a szívem nagyon vágyott már rá, de valahogy a lustaságom mindig győzedelmeskedett a lelkesedésem és vágyakozásom felett. De most végre összekaptam magam és elkészítettem, egyszerű lett, de nekem tetszik. Majd a következő már díszesebb, és színesebb lesz. Kíváncsian várom, milyen lesz majd élőben, ha kézhez kapom. Remélem, nem lesz nagy csalódás...semmilyen tapasztalatom nincs az album nyomtatás terén. Pedig sokat olvasgattam, tippeket-trükköket, boltokat stb. Próbáltam a fotókat összehangolni, úgy vélem sikerült.
A fotókat egytől-egyig egy ps action-nel készítettem. Az első lépés, az eredeti fotón, levettem a telítettséget nullára. Így egy natúr, ff fotót kapunk. Florabella b&w alap action-jével egy kis életet adtam neki.
Kontrasztosabb és hangulatosabb lett minden fotó, és így teljes egészében egységes az összes fotó és oldal.
A borítóval megkínlódtam, mire kiválasztottam milyen is legyen.
Cinzia L. egy régebbi készletéből (thankful for you) választottam egy papírt és egy-két elemet.
Az album pedig a Pillanatok címet kapta. Amit a Mrs. Blackfort betűtípussal írtam meg.

A borító és hátlap
Egy szépség hiba lesz benne, rajta. Méghozzá a gerinc miatt, nem tudtam teljes egy vonalba állítani a két oldalt, így egy picit a hátlapon nagyobb lesz a minta...:( És látszani fog egy picit az illesztés) 

Az oldalak:Bármilyen véleményt, ötletet, megoldást, lehetőséget várok a fotókönyvvel, elkészítésével, nyomtatásával kapcsolatban.
Szép hétvégét mindenkinek!!!

3 megjegyzés:

 1. Ó, de elegáns, szépséges! Nekem csak a Cewe fotókönyvvel van tapasztalatom, de azzal elégedett vagyok.

  VálaszTörlés
 2. Nagyon tetszik! Én az ilyen jellegű albumokba vagyok szerelmes :)

  Apró ötlet a gerincre:
  ha nem lehet beállítani külön gerincet, érdemes úgy megoldani az illesztésnél, hogy a mintás papír gerinc felőli oldalára teszel egy csíknyi egyszínű papírt. A másik oldalra ugyanazt a csíkot tükrözd, így az összeeresztés nem fog látszani.

  Egy idő után rutinosabb lesz az ember, de igazából mindegyik könyv egy lutri :)

  VálaszTörlés
 3. Jejjj, ez nagyon ott van! SZuperségesen tutkeráj. Na jó, csak ömlengős szavak jutnak eszembe, wow...nekem nagyon tetszik!!!

  VálaszTörlés