31 március 2012

Negyedi és ötödik nap, újabb két idézet

Negyedik idézet:

“Az alaptörvény kimondja, hogy a hasonló, hasonlót vonz. A negatív gondolkodás biztosan negatív eredményt hoz. Ennek megfelelően ha valaki rendszeresen optimistán és pozitívan gondolkozik, akkor ezen gondolatai kreatív erőket hoznak mozgásba – és a siker, ahelyett, hogy elkerülné, elkezd felé áramlani.”
Morman Vincent Peale

Ötödik idézet:
“Miközben mosogatsz, imádkozz! Adj hálát a mosogatni való tányérokért, hiszen ez azt jelenti, hogy volt bennük étel, hogy tápláltál valakit, hogy szeretettel gondoskodtál valakiről: főztél, és asztalt terítettél. Képzeld el, hány ember van a földön, akinek nincs mit elmosnia, vagy nincs kinek megterítenie…”
Paulo Coelho



Tegnap leírtam egy papírra, miért vagyok hálás az életemben. És Íme pont egy ilyen idézetbe botlottam bele. Hát nem csodás? Ez nem lehet véletlen. Jó úton járok, napról napra jobban érzem magam, a lelkesedésem töretlen. 
A legkomolyabb lépés számomra, hogy meggondolom mit ejtek ki a számon, arra törekszem, hogy mindent a jó oldaláról közelítsek meg. A negatív tartalmú gondolatokat, mondatokat inkább nem mondom. Rossz szokás szidni az időjárást, a szelet, esőt. Pedig örülhetünk, hogy nem olyan helyen élünk ahol a szél, eső pl: tornádóba csap át, vagy tájfunba. Örülhetünk, hogy nincs homokvihar, vízözönszerű esőzés. Szidjuk a szelet, pedig ha nem fújna talán szmogban élhetnénk. Tényleg magunk generáljuk egy-egy ártalmatlan beszélgetés alkalmával a negatívot az életünkbe. Egy kis odafigyeléssel ez elkerülhető lenne. De erre én is csak a napokban jöttem rá, tehát sosem késő váltani.
További szép napot mindenkinek!!



1 megjegyzés:

  1. Jujj, de nagyon elkelne ez nekem is. Én borzasztó negatív tudok lenni. Már megfigyeltem, hogy minden második mondatomban van valami tagadás :(
    Még olvasgatlak kicsit, aztán hátha elég erőt adsz nekem is :D

    VálaszTörlés