06 április 2012

7-11. nap

7. idézet:
“A XIX. század legfontosabb felfedezése: Ha megváltoztatod a beállítottságodat, meg fognak változni az életkörülményeid is.” (William James)


8. idézet:
“Vigyázz, hogy világosat gondolsz-e, vagy sötétet; mert amit gondoltál, megteremtetted.” (Weöres Sándor)


9. idézet:
“Te magad vagy az az erő, amely életre hívja a történéseket – a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” (Tatiosz)


10. idézet:
"Aki látja a lehetőségeket, az előbb-utóbb meg is szerezheti azokat, de aki nem nyit az új gondolatok felé, az sikertelen marad!" 
Próbáljunk minden nap, minden órában és percben ezzel a gondolattal élni, hiszen mi is sikerességre vágyunk, ehhez azonban le kell küzdenünk saját korlátainkat, negatív gondolatainkat.


11. idézet:
" Abszolút szabadság nem létezik, helyette csak a választás szabadsága létezik, vagyis az hogy, magunk választjuk ki, mi mellett kötelezzük el magunkat." ( Paulo Coelho)


Elmaradtam a blogolással, mert elutaztunk a dimbes-dombos Somogy-megyébe néhány napra. Csodás napsütéses idő volt, széllel, de nem számított. Jól éreztük magunkat, a gyerekek is nyüzsögtek. Összejött a család. Jó volt látni a gólya fészkekben elhelyezkedő gólyapárokat. A kivirágzott magnólia fákat. Egy szó mint száz, csodás néhány nap volt.


Szép estét mindenkinek!!

2 megjegyzés:

  1. Jó olvasni sok helyen, hogy a tavasz milyen jó hatással tud lenni mindenkire :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszenek ezek is. Leginkább a 9-es és a 11-es, abszolút egyetértek velük. Nem is tudod, mennyi erőt adsz ezekkel. Napközben is eszembe jutnak néha ezek az idézetek, és segítenek, hogy ne adjam át magam a negatív gondolatoknak. Köszi :)

    Boldog Nyuszit és áldott ünnepeket!

    VálaszTörlés